Designed by Jasmijn

Naast vintageverzamelaar ben ik mode vormgever. Ik werk het liefst met oude materialen zoals vintage kleding, uniformen, werkkleding en klederdracht. Deze zijn materiaal maar ook inspiratiebron om tot nieuwe vormen te komen. Geleefd textiel een nieuw leven geven, dat is mijn drijfveer als vormgever.

Gedragen of gebruikt textiel heeft geleefd, het vertelt een verhaal, van de drager, de maker, de functie en de oorsprong. Ik noem het Reloved Textiles.

Hieronder zie je wat voorbeelden van mijn eigen ontwerpen;

 

Reloved Textiles: Shawls collection


Mijn verzameling vintage sjaaltjes is aanleiding geweest voor deze collectie. Ik koop overal waar ik kom sjaaltjes met een mooie print. Vaak zijn ze klein en vierkant, een vorm die je niet makkelijk draagt. Ik combineer ze tot een grotere sjaal en geef ze zo een nieuw leven.
De materialen zijn zijde, katoen en polyester, ik probeer zoveel mogelijk de zijde sjaaltjes te gebruiken omdat deze zo fijn dragen. De lengte van elke sjaal is ongeveer 150 cm en 35 cm breed. Ze zijn binnenkort te koop in de webshop en in Concordia's Kunst&Design winkel in Enschede.
Je kunt ook je eigen verzameling door mij om laten zetten tot een speciaal voor jou op maat gemaakte sjaal. Een mooi voorbeeld hiervan is iemand die bij mij kwam met een verzameling van haar overleden oma. Op die manier heeft zij nu een tastbare en draagbare herinnering aan haar oma.
Interesse? Stuur me even een mailtje.